Kultur-kameratene er bindeleddet mellom mennesket og kulturopplevelsen

Katja Cecilie Ræder Aarflot

Om Katja:

Katja er grunder og daglig leder. Hun er kunstner og kultur-formidler. På bildet holder hun spaden som etter sigende skal ha tilhørt Kristoffer Hansen (senere Stoa) som sto modell for Munch, og som ble hovedfiguren i maleriet «Arbeidere i sne». Bilder henger på Nasjonalmuseet for vestlig kunst i Tokyo, og spaden er godt synlig på bildet – og derfor verdens berømt. Et av få ikoner vi har igjen etter Munch i Kragerø – og derfor viktig å hedre og ta vare på. Hun tok den med til Oslo og lånte den bort til det første spadtaket i Bjørvika for det nye Munchmuseet.

Hennes bakgrunn:

Prosjektleder for Munch-jubileet 2009, Munch 2013 og Kittelsenjubileet 2014 i Kragerø. Før det ti års erfaring som journalist for blant annet Aftenposten, KV og Magasinet 2000. Hun har utviklet Munch-vandringer og Kulturhistoriske Perler i Kragerø – utendørs opplevelser med vekt på Kragerøs unike plass i norsk kunsthistorie. Jobbet som researcher på den internasjonale filmdokumentaren om Edvard Munch; «Let the scream be heard» (produsert av Nordic Stories, regi Dheeraj Akolkar) 2012-2013.

Styret

Franzisca Aarflot

Franzisca Aarflot

Franzisca Aarflot er styreleder i Kultur-kameratene. Hun jobber som daglig leder for Fossekleiva kultursenter, Berger i Svelvik. Hun arbeider også som frilans regissør, og er leder for Norsk Sceneinstruktørforening. I tillegg driver hun sitt eget produksjonsselskap Franzisca Aarflot produksjoner. Franzisca var Teatersjef på Det Åpne Teater 1998-2008. Hun bor i Svelvik.

Odd G. Iversen

Odd G. Iversen

Odd G. Iversen er styremedlem i Kultur-kameratene as og er en produsent med mangeårig erfaring fra film og fjernsyn. Under filmfestivalen i Haugesund fikk han Amanda for Årets beste barnefilm. Han bor i Kragerø og er leder i Kragerø kunstforening. Han er også daglig leder i eget produksjonsselskap, Atomfilm.

Kultur-kameratene

Vi er bindeleddet mellom mennesket og kulturopplevelsen

Kontakt oss