Kultur-kameratene er bindeleddet mellom mennesket og kulturopplevelsen

Katja Cecilie Ræder Aarflot

Om Katja:

Katja er grunder og daglig leder. Hun er kunstner og kultur-formidler. På bildet holder hun spaden som etter sigende skal ha tilhørt Kristoffer Hansen (senere Stoa) som sto modell for Munch, og som ble hovedfiguren i maleriet «Arbeidere i sne». Bilder henger på Nasjonalmuseet for vestlig kunst i Tokyo, og spaden er godt synlig på bildet – og derfor verdens berømt. Et av få ikoner vi har igjen etter Munch i Kragerø – og derfor viktig å hedre og ta vare på. Hun tok den med til Oslo og lånte den bort til det første spadtaket i Bjørvika for det nye Munchmuseet.

Hennes bakgrunn:

Prosjektleder for Munch-jubileet 2009, Munch 2013 og Kittelsenjubileet 2014 i Kragerø. Før det ti års erfaring som journalist for blant annet Aftenposten, KV og Magasinet 2000. Hun har utviklet Munch-vandringer og Kulturhistoriske Perler i Kragerø – utendørs opplevelser med vekt på Kragerøs unike plass i norsk kunsthistorie. Jobbet som researcher på den internasjonale filmdokumentaren om Edvard Munch; «Let the scream be heard» (produsert av Nordic Stories, regi Dheeraj Akolkar) 2012-2013.

Styret

Franzisca Aarflot

Katja Ræder Aarflot

Katja er styreleder i Kultur-kameratene. Hun er utdannet innen visuell kommunikasjon, grafisk design og illustrasjon samt folkloristikk ved Universitetet i Oslo. Katja jobber freelance som journalist og illustratør parallellt med ulike skriveprosjekter og egne utstillinger. Hun har vært fast freelance for Aftenposten, KK, Kragerø Blad, Vestmar samt flere magasiner. Siden 2009 har hun jobbet med forskning og formidling på Munch og Kittelsen og deres forhold til Kragerø gjennom ulike prosjekter og engasjementer i Kragerø kommune, Telemark Museum og Visit Kragerø. Katja har vært prosjektleder for to Munchjubileer i Kragerø; Munchjubileet 2009 og Munch 150 i 2013. Hun var også ansvarlig for Kittelsenjubileet 2014. Fra 2015 har hun vært engasjert som daglig leder i Kultur-kameratene as.

Odd G. Iversen

Odd G. Iversen

Odd G. Iversen er styremedlem i Kultur-kameratene as og er en produsent med mangeårig erfaring fra film og fjernsyn. Under filmfestivalen i Haugesund fikk han Amanda for Årets beste barnefilm. Han bor i Kragerø og er leder i Kragerø kunstforening. Han er også daglig leder i eget produksjonsselskap, Atomfilm.

Kultur-kameratene

Vi er bindeleddet mellom mennesket og kulturopplevelsen